Despre noi

loredana atelierul de voceLoredana: Muzica ...........................este sufletul meu. Am incercat de-a lungul carierei mele sa gasesc esenta acestei arte in tot ceea ce am facut. Am explorat genuri si stiluri diferite, am incercat sa exprim starea, ritmul modern si muzica momentului in care traiesc, dar am cautat in acelasi timp cu perseverenta sursa miraculoasa a spiritului romanesc intruchipat in frumusetea nesfarsita a folclorului. De fiecare data am gasit raspunsul in fata publicului extraordinar care m-a insotit si m-a incurajat la fiecare aparitie. Am avut placerea si onoarea sa am alaturi colaboratori exceptionali, muzicieni talentati care m-au pus in valoare si miau dar prilejul sa ofer publicului in fiecare proiect, in fiecare experienta ceea ce am descoperit in calatoria mea spirituala in lumea muzicii. Calatoria mea continua...

Lucia:
"Despre faptul ca nimic nu este intamplator eram deja convinsa, dar reintalnirea cu Loredana in 2013 a facut ca visul indraznet, pe care l-am avut inca din perioada studiului in Danemarca, sa devina realitate.
Intalnirea cu Cathrine Sadoline si Complete Vocal Technique m-au transformat radical ca persoana si coach. Am invatat sa vad modul de a lucra cu studentii, cu toti cei interesati in tehnica vocala, dintr-o alta perspectiva  si cat de important este ca profesor/coach sa nu te pozitioneze niciodata deasupra celui ca care lucrezi. Un profesor bun este intr-o continua cautare a punctului cel mai inalt din disciplina sa. Atunci, dorinta de a transmite mai departe experinta mea, fara a ma gindi la ce as putea castiga, a devenit si mai puternica. Totusi imi lipsea acea jumatate de care aveam nevoie, combinatia dintre expertiza mea si experienta indelungata a Loredanei.

ZangcoachLucia stoel  02Cu Loredana mai colaborasem cu aproximativ 20 de ani in urma, perioada in care cantam in backingvocals cu Directia 5.

Nu ne mai vazusem de mult si in 2013 am avut sansa sa ma revad cu Lori, o legenda pentru muzica romaneasca. Fascinant cum lucrurile merg de la sine in momentul in care doua personalitati care impartasesc acelasi vis,care doresc sa-si imparta experientele artistice sau de tehnica vocala avansata, se intalnesc. Ideea cu deschiderea unei scoli de voce si muzica, bazata pe filosofia si modul de lucru CVT, a inceput astfel sa prinda forme si chiar sa devina realitate.

Am avut placuta sansa de a fi coantrenor al Loredanei la Vocea Romaniei. Experienta extraordinara
. De asemenea, cu mare placere i-am antrenat pe artistii de la Canta acum cu mine. Si este o mare placere sa antrenez artistii cunoscuti de la noi din tare si Europa. Dar ce ma fascineaza si inspira cel mai mult, este noua generatie de artisti foarte talentata si ambitioasa"


Lucia bonne parte 0001Cine este Lucia?
Profesor / Vocal coach autorizat CVT, dupa scoala populare de arta in Bucuresti si 2 ani de teorie muzicala Schumann acadamie in Utrecht, un studiu CVT de 1 an pentru cantareti la Conservatorul din Utrecht si 3 ani studiu pentru profesor CVT in Kopenhaga (Institutul de Tehnica Vocala Completa, CVT).


IMG 4045Lucia este specializata in:
- volum, suport, respiratie, twang, ambitus;
- pop, rock/metal, soul, clasic, muzical;
- articulatie in diferite limbi si accente;
- ajutor rapid celor care au probleme de voce;
IMG 3364- refacerea vocilor dupa o operatie pe corzile vocale sau dupa o trauma suportata de voce;
- lucru cu dansatorii care vor sa-si imbunatateasca tehnica vocala;
- in lucrul cu cei care vor sa-si imbunatateasca modul de a vorbi, in diferite moduri vocale.

Workshop CVT omhelzing 18

Pedagogia CVT
Exista tipuri diferite in modul de-a invata:
- unii inteleg explicatiile teoretice;
- altii sant foarte auditivi, recunosc si pot imita perfect un sunet;
- in timp ce altii gasesc solutii folosind imagini si senzatii interioare.

De aceea in CVT se folosesc: explicatii anatomice si fiziologice, sunete, ilustratii, exemple pentru imagini interioare si senzatii. De aceea, alege metoda care te reprezinta cel mai bine, restul nu mai are importanta. Ar putea ajuta sa le intelegi pe toate, partial pentru ca ajuta sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva si partial pentru ca o explicatie de cele mai multe ori poate sa o completeze pe alta:
- este foarte important de stiut anatomia si fiziologia vocii;
- este important sa poti localiza problema principala, iar celelalte se vor rezolva de la sine;
- este important ca in timpul lucrului cu tehnica vocala sa-ti asumi responsabilitatea fara sa fii dependent de profesor.
LuciasiLoredana17Tehnica corecta trebuie sa aiba rezultat imediat si in final tu esti cel/cea care va decide care tehnica ti se potriveste, care te aduce cel mai aproape de rezultatul dorit
Authorised-CVT-Teacher-stamp.

Ai incredere in propriul gust si intuitie!

Despre CVT!

Eveline si Andrada despre CVT lessons!

CVT Kanal D

Lucia si Loredana introduc CVT (Complete Vocal Technique) in Romania pe Kanal D.

5 minutes